onsdag 27 juni 2007

Sökandet börjar

Michael Douglas kan slänga sig och sin vilda jakt i väggen.

Redan innan min journalistutbildning slutade fick vi besök i klassen från Arbetsförmedlingen. Strömbäck gillar ju yrkesutbildningar och försöker se till att man har job redan innan man slutar skolan. De flesta av oss var vid det här tillfället helt väck efter slutarbetet och vi betedde oss som sjuåringar, men med hjälp av FB:s anteckningar minns jag att det fanns ungefär

210 inskrivna journalister
28 heltidsarbetslösa
59 med timanställningar
22 deltidsarbetslösa
11 halvtidsarbetslösa
45 arbetssökande över 3 månaders tid

Siffrorna sade mig att det finns alltså de som får tjänster trots att de söker jobb som journalister!

Måndagen efter besökte jag en trött förmedlare och fick sedan titeln "arbetssökande, heltid". Sedan dess har jag hittat ett jobb att söka. Idag hittade jag ett till, samtliga två i kategorin Ekonomi, administration, personal och inte under Kultur, media. Kanske hittar jag ännu en annons om ytterligare tre veckor.

Vad menas? Ska jag förbli pennskaft eller ej?

4 kommentarer:

Pernilla sa...

I will be the first... att skriva en kommentar på din sprillans nya blogg, haha! Jag tror du kommer få jobb eller jag vet det Anna, för du är så bra och duktig. Inte som vissa andra arbetssökande. Jag tror på dig och ditt skrivande.

raisa sa...

Du är ju världens bästa pennskaft! Fint med en yrkesblog btw.

Alexandra sa...

Klart du förblir pennskaft! Men jag är mest intresserad om de där siffrorna gäller hela Sverige eller om det gäller Västerbotten. Jag hoppas på det första.

Manis sa...

Siffrorna gällde alltså Umeå-delen av AF Kultur som denna herre jobbar åt.